˙·٠•●♥ علم شگفتی ها ♥●•٠·˙

نجوم-زمین شناسی-ریاضی-پزشکی-تازه های علمی

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ ˙·٠•●♥ علم شگفتی ها ♥●•٠·˙ خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

خورشید می توانست از موز ساخته شده باشد !!!
خورشید بسیار پرحرارت است زیرا وزن چند میلیارد میلیارد میلیارد تنی آن گرانش عظیمی به وجود می آورد که در نتیجه هسته ستاره را تحت فشاری غیرقابل تصور گذاشته و در نتیجه فشار بالا حرارت فوق العاده تولید می کند. در صورتی که به جای گاز هیدروژن از میلیاردها میلیارد میلیارد تن موز استفاده می شد نیز همان میزان فشار و در نتیجه همان مقدار حرارت در خورشید به وجود می آمد. با این حال با افزایش حرارت، اتم ها با بخش های مختلف ساختار ستاره ای برخورد کرده و انرژی اتمی را به وجود می آورند که در اینجا تفاوت میان حضور هیدروژن و موز در ساختار خورشید آشکار خواهد شد.

[ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:, ] [ 14:31 ] [ زهرا محمدی ]

[ ]

جسم می تواند سریع تر از نور حرکت کند، نور نیز همیشه بسیار سریع حرکت نمی کند !!!
سرعت نور در خلا ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه است، با این حال نور همیشه در خلا حرکت نمی کند. برای مثال نور در آب با سرعتی یک سوم سرعت گفته شده حرکت می کند. در واکنش های اتمی برخی از ذرات به سرعت های بسیار بالایی دست پیدا می کنند که بخشی از سرعت نور است و در صورتی که از میان رابطی که سرعت نور را خواهد کاست عبور کنند، در واقع می توانند سریع تر از نور حرکت کنند. چنین پدیده ای درخششی آبی رنگ از خود به وجود می آورد که به «تشعشعات شرنکوف» شهرت دارد و با بمب های صوتی قابل مقایسه است. کمترین سرعتی که تاکنون برای نور به ثبت رسیده است ۱۷ متر بر ثانیه یا ۶۱ کیلومتر بر ساعت بوده که به واسطه عبور از میان روبیدیوم منجمد با حرارتی برابر صفر مطلق ایجاد شده است. این ماده در این حرارت در حالتی به نام چگالش «بوز- اینشتین» قرار دارد.

[ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:, ] [ 14:31 ] [ زهرا محمدی ]

[ ]

هرچه سریع تر حرکت کنید سنگین تر می شوید !!!
در صورتی که بسیار سریع بدوید به صورت لحظه ای و نه دائم، سنگین وزن خواهید شد. سرعت نور مرز سرعت در جهان است؛ در این صورت زمانی که جسمی با سرعتی نزدیک به نور در حرکت است و شما به آن نیرویی وارد کنید، به سرعت آن نخواهید افزود بلکه تنها به آن انرژی اضافی وارد کرده اید که این انرژی باید در جایی قرار بگیرد. بهترین مکان برای قرارگیری این انرژی جرم جسم است. بر اساس قانون نسبیت، جرم و انرژی با یکدیگر برابرند پس هر چه انرژی وارد شده بیشتر باشد، جرم افزایش پیدا خواهد کرد. البته این افزایش وزن در انسان قابل چشم پوشی بوده و در عین حال غیرقابل انکار است.

[ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:, ] [ 14:31 ] [ زهرا محمدی ]

[ ]

9-997.jpg

نسبت نیتروژن موجود در جو قمر تیتان نشان می‌دهد این جرم کیهانی باید مسن‌تر از زحل باشد.

 

 بر اساس مطالعات جدید، نیتروژن موجود در جو تیتان در شرایطی شبیه به محل تولد بسیاری از دنباله‌دارهای باستانی متعلق به ابر Oort پی‌ریزی شده است.

 

همواره این تصور وجود داشته که سیارات زودتر از قمرهایشان شکل‌ گرفته‌اند و این که آن‌ها به تدریج شروع به جمع‌آوری قمرهای طبیعی‌شان طی میلیاردها سال کرده‌اند اما مطالعه جدید این تصور را بر هم می‌ریزد زیرا بر اساس آن، تیتان شاید زودتر از سیاره والدش (زحل) شکل گرفته باشد.

 

نیتروژن، ماده اصلی در جو زمین و همچنین تیتان است و کشف جدید این احتمال را رد می‌کند که بلوک‌های سازنده تیتان در درون دیسک داغ حاوی ماده‌ای شکل گرفتند که سیاره نوزاد زحل را در طول شکل‌گیری‌اش احاطه کرده بود.

 

نتایج حاصله بدین معناست که بلوک‌های سازنده تیتان در ابتدای تاریخ منظومه شمسی و در دیسک سرد حاوی گاز و غباری شکل گرفته‌اند که خورشید را به وجود آورده است. این نقطه همچنین مکان تولد بسیاری از دنباله‌دارهایی است که امروزه ساختار بدوی و غیرقابل‌تغییرشان را حفظ کرده‌اند.

 

بر اساس تحقیق انجام‌ شده، اطلاعات موجود درباره بلوک‌های سازنده اصلی تیتان هنوز در جو این قمر یخی موجودند و به محققان امکان آزمودن ایده‌های مختلف در خصوص چگونگی شکل‌گیری آن را می‌دهد.

 

مطالعه جدید به رهبری «کاتلین ماندت» از «موسسه تحقیقاتی ساوث‌وست» در سان آنتونیوی تگزاس انجام شد و تیمی بین‌المللی از دانشمندان در آن حضور داشتند.

 

جزئیات این کشف علمی در Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

[ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:, ] [ 14:30 ] [ زهرا محمدی ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه